De mens achter Esprit Homeopathie

Mijn hele leven ben ik geïnteresseerd geweest in mensen en in wat hen beweegt. Ik verdiepte mij al vroeg in de psyche van de mens, las veel over psychologie. Daarnaast was ik altijd geboeid door alles wat met  gezondheid  te maken heeft, waarbij het  genezen van de zieke op een zo natuurlijk mogelijke manier bij mij hoog in het vaandel staat. Daarom las ik ook veel over gezonde voeding en over geneeskrachtige planten en kruiden. Ook astrologie,  Feng shui en  de  Traditioneel Chinese Geneeswijze hebben mijn belangstelling. In de jaren dat ik rechtstreeks importeerde vanuit Azië voor mijn winkel, liet ik mij ter plekke informeren over hoe men daar omging met gezondheid en ziekte.

Ik kwam er achter dat zowel omgevingsfactoren als een gezonde leefwijze in belangrijke mate bepalend zijn voor de  mate van gezondheid, van je goed voelen. Ook erfelijke factoren spelen een rol. Maar ik ontdekte ook dat een juiste  leefwijze nog geen garantie is om niet ziek te worden.

Daarop besloot ik mijn energie in te zetten voor het genezen van zieke mensen. Al snel kwam ik erachter dat klassieke homeopathie de meest complete, diepgaande genezing kan bewerkstelligen en besloot mij in die richting verder te bekwamen. Daarvoor volgde ik de vijf-jarige opleiding aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem. Een gedegen medische kennis maakt deel uit van deze opleiding. Dit is van belang om een goede inschatting te kunnen maken van de gezondheidstoestand waarin een patiënt zich bevindt. Sinds 2007 volg ik jaarlijks de seminars van de gerenommeerde  Indiase homeopaat Dr. Farokh Master. Met plezier volg ik de (verplichte) jaarlijkse  nascholingen, zowel op medisch als op specifiek homeopathisch gebied.

 In november 2013 nam ik deel aan een trainingsprogramma van de Homoeopathy University in Jaipur, India zie daarvoor mijn bericht in de zijlijn.
Als vervolg op deze reis werd, eenmaal terug in Nederland, een landelijke werkgroep gevormd en een aantal subgroepen met als doel verschillende ziekten nader te bestuderen. De coördinatie van de landelijke werkgroep valt onder mijn verantwoordelijkheid.
De subwerkgroep waar ik in mee participeer, verdiept zich in hart- en longproblematiek. Doel is om de homeopathie in Nederland ook in te kunnen zetten bij ziekten zoals bijvoorbeeld Angina Pectoris, Myocard infarct en Astma. Door intercollegiaal overleg, deelname aan meerdere intervisiegroepen en door zelfstudie verdiep ik mij verder in dit mooie vak. Daarnaast coördineer ik diverse nascholingen op het gebied van homeopathie. Samen met een aantal collega’s ondersteunen we op vrijwillige basis vluchtelingen bij stressgerelateerde problematiek, zoals slaapproblemen, concentratiemoeilijkheden, depressie en angsten.

Door mijn levenservaring en mijn werkervaringen op diverse gebieden  kan ik een goede inschatting maken van de mens die tegenover mij zit. Ook kennis van de  temperamenten en de 4 elementenleer zijn daarin ondersteunend.
In mijn vrije tijd verdiep ik mij graag in andere culturen, in de antroposofie, in het universeel soefisme en kook ik graag. Ook stap ik regelmatig op mijn (race)fiets om in de natuur uit te waaien.

Corry Elferink