Homeopathie na hersenletsel

De uitkomst van een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie in 2009 gaf aan dat homeopathie een significante verbetering bij mensen met traumatisch hersenletsel bewerkstelligt, zelfs wanneer die verwonding al vele jaren oud was.

Patiënten die bleven worstelen met aanhoudende problemen zoals een korte concentratieperiode, vertraagd denken, verminderd vermogen om informatie te leren en te verwerken, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, ongeduld; frustratie, verwarring, slecht beoordelingsvermogen, depressie, stemmingswisselingen, wazig zicht, braken en andere symptomen werden door  hun revalidatietherapeuten en neurologen doorverwezen om aan het onderzoek mee te doen.

De behandelingsgroep rapporteerde een aanzienlijke verbetering, vooral wat betreft hun vermogen om technische of werk gerelateerde informatie te begrijpen, instructies op te volgen, kranten of romans te lezen, huishoudelijk werk te doen en te socialiseren in kleine of grote groepen.

Sommige deelnemers aan de studie die al jaren niet meer konden werken, konden weer aan het werk.

Hersenletsel is een groot invaliderend probleem. Ondanks dat er nog geen nadere studie uitgevoerd is met mensen met ernstig hersenletsel, is het gezien de klinische ervaring van de afgelopen tweehonderd jaar met homeopathie de moeite waard om homeopathie op te nemen in de behandelplannen.
Meer informatie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10671699

Wil je weten of homeopathie ook voor jou een oplossing kan zijn, neem dan contact  op. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Homeopathie algemeen, Uncategorized met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.