Radiotherapie en Chemotherapie Bijwerkingen

Kanker – het is een woord dat we vrezen. Niemand wil gediagnostiseerd worden met kanker, maar toch zal een groot aantal van ons, of onze dierbaren, op enig moment in ons leven door kanker worden getroffen.
De gebruikelijke reguliere behandelingen met chirurgie, chemotherapie en bestraling kunnen langdurig en moeilijk zijn. Bij het beheersen van de bijwerkingen van deze behandelingen wenden mensen zich soms tot de homeopathie. 

Wat is radiotherapie en chemotherapie?
Radiotherapie (bestralingstherapie) en chemotherapie zijn conventionele behandelingen voor de behandeling van kanker. Ze worden gebruikt om tumoren te verkleinen of te vernietigen, de verspreiding van kanker te voorkomen of de kans op terugkeer te verminderen, en kunnen worden gebruikt in combinatie met operaties.

Radiotherapie vernietigt het DNA van kankercellen waardoor deze afsterven door middel van straling, of door kleine hoeveelheden radioactief materiaal in of nabij de tumor in te brengen.

Chemotherapie vernietigt kankercellen met chemicaliën die op de huid kunnen worden gewreven, in het lichaam worden geïnjecteerd of als een geneesmiddel worden ingeslikt.

Wat zijn hun bijwerkingen?
Ondanks alle pogingen om het risico te voorkomen of te minimaliseren, produceren chemotherapie en radiotherapie bijwerkingen.
Vaak voorkomende korte termijn effecten zijn misselijkheid en braken, vermoeidheid, gebrek aan eetlust en verbranding van de huid of pigmentvlekken.

Lange-termijnrisico’s zijn onder meer:
Kanker – precies wat de behandelingen proberen uit te roeien;
Fibrose – versteviging of verharding van blootgestelde weefsels;
Littekens van blootgestelde huid;
Permanente droogheid van ogen, mond, vaginale slijmvliezen en zweetklieren;
Hartziekten – vooral als straling op de borst was gericht;
Cognitieve achteruitgang – vooral bij straling naar de hersenen.

Omdat alle snel delende cellen in het lichaam door de behandeling getroffen zijn, niet alleen de kankercellen, zijn sommige gebieden bijzonder gevoelig voor ongewenste schade, zoals:
Darmcellen>veroorzaakt diarree;
Bloedcellen> verhoogt het risico op infectie;
Haarzakjes> haaruitval;
Slijmvliezen in de mond > ontstekingen en ulceraties (stomatitis).

Homeopathische Hulp voor bijwerkingen van kanker behandeling
Homeopathie wordt vaak ingeschakeld voor hulp door diegenen die op zoek zijn naar een alternatieve therapie om de bijwerkingen van bestraling of chemotherapie te verlichten.

Te denken valt aan huidontstekingen en jeuk door bestraling, hiervoor zijn meerdere homeopathische middelen geïndiceerd. Maar ook bij misselijkheid en overgeven of moeite met slikken, vermoeidheid of gewichtsverlies kan een homeopathische behandeling de klachten verminderen en verhelpen.

Homeopathie gaat uit van een individuele benadering gebaseerd op de totaliteit van de klachten van het individu waardoor er sprake zal zijn van verschillende middelen bij verschillende personen.
Meer weten? Bel of mail voor een afspraak om met  een specifiek voor jou uitgezocht homeopathisch middel van je klachten af te komen.

Dit bericht is geplaatst in Kanker. Bookmark de permalink.