Vakantie EHBO met homeopathie

In vakantietijd kunnen we in onverwachte situaties terechtkomen, waardoor letsel kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan valpartijen, darmproblemen, schaafwonden en verbrandingen. Goed om te weten dat homeopathie hier uitstekend kan helpen.
Een paar voorbeelden:


Bij ongevallen komt als eerste Arnica om de hoek kijken. Arnica heet niet voor niets ook Valkruid. Het helpt gekwetst weefsel sneller herstellen. Wanneer chirurgisch moet worden ingegrepen helpt Arnica om de genezing te bevorderen. Ook helpt het om emotioneel trauma na een ongeval sneller te boven te komen.

Voor het ontsmetten van lichte verwondingen zoals schaaf- en snijwonden en ter voorkoming van wondinfecties gebruik je best Calendula.

Muggenbeten verzacht je met azijn of met verdunde Hypercal-tinctuur. Als er veel zwelling is met een brandende pijn, neem dan contact op met je homeopaat voor een passend homeopathisch middel.

Hypericum is een favoriete remedie, bijvoorbeeld wanneer je de pech hebt dat bij het afsluiten van de auto, je vinger tussen de deur raakt, neem dan Hypericum om de pijn te verlichten.
Hypericum helpt bij  verwondingen op plaatsen die rijk zijn aan sensorische zenuwen, zoals de vingers, tenen en het ruggenmerg. Het werkt ook goed bij pijn aan het stuitje na een valpartij. Neem het echter niet voorafgaand aan een operatie, maar gebruik dan Arnica.

Bij verbrandingen zijn er verschillende middelen die ingezet kunnen worden. Hoewel we geneigd zijn om direct te koelen, is het beter het verbrande deel terug te brengen tot dicht bij de bron van de verbranding: het principe van de homeopathie om het gelijke met het gelijkende te genezen. Niet te dicht bij, de warmte moet nog wel te verdragen zijn. Daarna de wond afdekken met steriele gazen. Afhankelijk van hoe je lichaam reageert, bijvoorbeeld met roodheid en zwelling, met blaarvorming of bij roodheid met een branderige pijn kun je verschillende  homeopathische middelen in zetten zoals Apis of Urtica. Neem contact op met je homeopaat voor het juiste middel bij jouw klachten.

Last van je darmen door verkeerd voedsel? Bij een overvloedige, waterdunne diarree met onverteerde voedselresten of diarree met paniek door schrik zijn er weer diverse middelen inzetbaar om je snel van je klachten af te helpen. Zorg in ieder geval voor voldoende vocht. 

Voorkom (over)vermoeide ogen door een lange autoreis door regelmatig een tussen stop in te lassen. Toch te lang door gereden? Ook hier kan een homeopathisch geneesmiddel uitkomst bieden. 

Bovenstaande zijn voorbeelden van situaties waarbij je zelf iets kunt doen. Ga echter in ernstige situaties altijd naar een medicus of erkend klassiek homeopaat. Doe dit ook als een acute klacht niet snel over gaat. 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.