Vakantie EHBO met homeopathie

In vakantietijd kunnen we in onverwachte situaties terechtkomen, waardoor letsel kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan valpartijen, darmproblemen, insecten steken en verbrandingen. Goed om te weten dat homeopathie hier uitstekend kan helpen.
Een paar voorbeelden:
Bij ongevallen komt als eerste Arnica om de hoek kijken. Arnica heet niet voor niets ook Valkruid. Het helpt gekwetst weefsel sneller herstellen. Wanneer chirurgisch moet worden ingegrepen helpt Arnica om de genezing te bevorderen. Ook helpt het om emotioneel trauma na een ongeval sneller te boven te komen.

Bij bijen- en wespensteken werkt Apis goed. Waarschuwing: bij allergische reacties (analfylactische shock) zo snel mogelijk naar het ziekenhuis, onderweg een korreltje Apis onder de tong geven.

Muggenbeten verzacht je met azijn of met verdunde Hypercal-tinctuur. Als er veel zwelling is met een brandende pijn, neem dan Apis.

Hypericum is een favoriete remedie, bijvoorbeeld wanneer je de pech hebt dat bij het afsluiten van de auto, je vinger tussen de deur raakt, neem dan Hypericum om de pijn te verlichten.
Hypericum helpt bij  verwondingen op plaatsen die rijk zijn aan sensorische zenuwen, zoals de vingers, tenen en het ruggenmerg. Het werkt ook goed bij pijn aan het stuitje na een valpartij. Neem het echter niet voorafgaand aan een operatie, maar gebruik dan Arnica.

Bij verbrandingen zijn er verschillende middelen die ingezet kunnen worden. Hoewel we geneigd zijn om direct te koelen, is het beter het verbrande deel terug te brengen tot dicht bij de bron van de verbranding: het principe van de homeopathie om het gelijke met het gelijkende te genezen. Niet te dicht bij, de warmte moet nog wel te verdragen zijn. Daarna de wond afdekken met steriele gazen. Inwendig neem je Apis bij roodheid en zwelling. Bij blaarvorming werkt Cantharis beter. Maar bij roodheid en een branderige pijn is Urtica urens  het aangewezen middel.

Last van je darmen door verkeerd voedsel? Bij een overvloedige, waterdunne diarree met onverteerde voedselresten past  Arsenicum album. Diarree met paniek door schrik kan verholpen worden door Aconitum.

(Over)vermoeide ogen door een lange autoreis zijn lastig. Hier kan Ruta Graveolens uitkomst bieden.

Bovenstaande zijn voorbeelden van situaties waarbij je zelf iets kunt doen. Ga echter in ernstige situaties altijd naar een medicus of erkend klassiek homeopaat. Doe dit ook als een acute klacht niet snel over gaat. 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.