Wat doen die kleine witte korreltjes?

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van homeopathie als alternatieve geneeskunde, maar wist je dat, volgens de World Health Organization (WHO), meer dan vijfhonderd miljoen mensen gebruik maken van  homeopathie? Wist je ook dat homeopathie is erkend in de nationale stelsels van gezondheidszorg in Engeland, Frankrijk, Zwitserland?  Homeopathie is zo populair in vele landen, ook in Amerika en India, omdat het effectief, veilig en betaalbaar is.

Wat is homeopathie en hoe werkt het?
Homeopathie is een zachte manier van behandelen van zieken gebaseerd op het principe van het gelijke met het gelijkende genezen en wordt al meer dan 200 jaar toegepast.

Het  impliceert dat een stof wat symptomen bij een gezonde persoon voortbrengt, zal leiden tot de genezing van een zieke persoon met die symptomen. Het is een geavanceerd systeem van het gebruik van sterk verdunde en tevens geschudde  stoffen als “middelen” om het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren door het stimuleren van een nauwkeurige reactie in het lichaam tegen de symptomen. Bijvoorbeeld, wanneer je een ui pelt, krijg je tranen, branden en jeuk in de ogen en een loopneus. Wanneer je verkouden bent met  soortgelijke symptomen, dan helpt een homeopathische micro-dosis gemaakt van rode ui, om je lichaam te activeren om te genezen.

onion

Homeopaten houden rekening met het unieke symptoomprofiel van de patiënt bij het voorschrijven van een remedie, anders dan bij conventionele geneeskunde, waar voorgeschreven wordt op de ziekte. Twee patiënten met dezelfde ziekte krijgen niet automatisch hetzelfde middel. De griep patiënt  met droge ogen krijgt een andere remedie dan degene met griepklachten en waterige ogen.

Homeopathie is effectief gebleken bij de behandeling van klinisch uiteenlopende acute en chronische aandoeningen zoals blaasontsteking, bursitis, hoofdpijn, hoesten, keelpijn, hooikoorts, astma, eczeem, artritis, chronische vermoeidheid, angst, depressie, slapeloosheid maar ook bij overgangsklachten en nog veel meer.

Duurt het lang voor de behandeling werkt?
Niet noodzakelijk! In acute situatues met hoge koorts, kan de juiste remedie de temperatuur in een half uur al met een graad laten zakken.
Ook bij  acute problemen als voedselvergiftiging, verwondingen, brandwonden, enz. werkt het juist gegeven middel heel snel.
Echter, als een patiënt al langere tijd lijdt aan een chronisch probleem, kan het langer duren om te herstellen.

Is het veilig voor kinderen en zwangere vrouwen?
Ja, Homeopathische Remedies zijn – wanneer het wordt toegediend door gekwalificeerde Homeopaten- volledig veilig voor iedereen, met inbegrip van zwangere vrouwen en baby’s. Het is zelfs zo dat problemen tijdens de zwangerschap en de problemen van pasgeborenen effectief door Homeopathie behandeld kunnen worden zonder enige bijwerkingen.
Het is echter wel belangrijk om je homeopaat te vertellen wanneer je conventionele medicijnen gebruikt om eventuele conflicten te vermijden.

Dit bericht is geplaatst in Homeopathie algemeen, Uncategorized. Bookmark de permalink.